Számtalan blog foglalkozott már a gyöngyöspatai "polgárőrökkel", és még több "jogvédő", és meggyőződéses vagy fizetett ellenzéki, akik a regnáló kormányra próbálják rákenni ezt a "barnát" is. Jelzem kellene hagyni belőle a rendszerváltás utáni összes kormánynak is.

Senki nem foglalkozik az okokkal. Miért jutottunk abba a helyzetbe, hogy egy olyan civilizáltnak távolról se, hatékonynak annál inkább nevezhető társaságra van igény országszerte. Be kéne már végre fejezni a Jobbik, és elv-társai ekézését. Ők csak azért létezhetnek, mert ebben a fene nagy demokráciában minden kormány csak tologatta maga előtt a "szén és acél országa" bánya- és nehéziparának összeomlásakor munkanélkülivé váló tömegeket. Egyszerű, kényelmes megoldásnak tűnt a kedvezményes, és rokkantnyugdíjazások intézményesítése.

Rövidtávon megoldás volt, de a közép- és hosszútávú következményei már dörömbölnek. A nyugdíjkassza már most is szép nagy hiánnyal küzd, és ha minden így marad, ez csak rosszabb lesz. A foglalkoztatottság (nem a hivatalos munkanélküliség) messze az EU-s átlag alatt, a MAGYAR gazdaság is romokban. Ha ehhez hozzávesszük még a liberálisokat, vagyis jogvédőket, már meg is van az összes hozzávaló egy kellően romlott rendszerhez, rossz közbiztonsághoz. Egy teljes generáció nőtt fel már úgy, hogy szüleit nem látta dolgozni. Segélyekből, és/vagy kisebb nagyobb lopásokból, rablásokból tartják el magukat emberhez alig méltó színvonalon. Ráadásként újra és újra tapasztalhatták, hogy bármit megtehetnek. Korábban az "elnyomott kisebbség kártya" kijátszásával, manapság viszont már az se kell hozzá, mert a helyiek félnek tőlük, az impotens igazság(?)szolgáltatás meg nem akar, és/vagy nem tud mit kezdeni velük, és nevetségesen elkeserítően enyhe büntetéssel megúszhatnak bármit, és ha mégis sittre kerülnek, a benti életkörülmények fényévekkel jobbak, mint a kinti szabadságban. Ezek után ne csodálkozzunk, ha hobbiszinten vernek tanárt, orvost, vagy bárkit, akit akarnak, lopnak kábeleket, zsilipeket, amivel a károkozáson kívül közvetlenül veszélyeztethetnek emberéleteket. Amíg nem veszik komolyabban letöltendő büntetések kiosztását, addig nem fog javulni a helyzet. Persze a büntetés önmagában nem old meg minden problémát, de legalább a garázdaságokat meg lehetne fékezni. A megélhetési bűnözés visszaszorításához már munkára is szükség van. Közmunkára, szakmunkás képzésre, a próbaidő és indoklás nélküli elbocsátás megszüntetésére, a MAGYAR vállalkozások, ipar helyzetbehozása a munkabért terhelő adó csökkentésével és a külföldi cégek adómentességének megszüntetésével. Hogy mindehhez pénz kell? Naná. Sok? "Mi az hogy! Nagyon is!" Na ehhez még több minden kell. A munka mellett szakértelemre, bátorságra a meglévő érdekszövetségek megborításához, a rövidlátó kapzsiságon való felülemelkedésre. Utópisztikusak ezek a követelmények? Na ez a legnagyobb baj.

 

Ja, és el kéne felejteni azt, hogy nincs cigánybűnözés. Van, és ezt a tagadói is tudják. És mind az igazolására, mind cáfolására megoldás lenne az elkövetők etnikumának nyilvántartása.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoxigenblog.blog.hu/api/trackback/id/tr362739986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása