Igen, Schmitt Pálról, országunk államfőjéről lesz szó.

Első postként lehet kicsit erős dolog rögtön egy köztársasági elnököt ekézni, de az ominózus alkotmányozási javaslatcsomag olyan típusú magas labda, amit kötelező lecsapni. Tudom, már Dunát lehet rekeszteni az elmúlt napokban róla, vagy munkásságáról megjelent írásokkal, épp ezért én megkímélném ezen blog olvasóit a mű elemzésétől, hisz megtették ezt már sokan. Ezért én inkább a jelenséggel, valamint az államfő személyével foglalkoznék.

Kezdjük a postot ihlető dokumentummal. Ez ugye egy az Elnök Úr útmutatásain alapuló, a KEH egyik hivatalvezetője által jegyzett javaslatgyűjtemény az új magyar Alkotmányhoz. Egy olyan törvényhez, amit az átlagember soha nem fog elolvasni, és aminek jelentőségét ellentmondást nem tűrően, folyamatosan csökkenti a Parlamentben 2/3-os többséggel bíró, - az összes választásra jogosult polgár szavazatának 34% (1. ford.) illetve 25%-át megszerző - kormány(koalíció). Ez alapján nem teljesen mindegy, mi áll benne? De. Viszont a Fidesznek ez egy szimbólum. A hatalom szimbóluma. Bebizonyíthatják, hogy akármit megtehetnek, mert a Nép által rájuk ruházódott az abszolút hatalom. Megalkothatják az kontroll nélküli kormányzást lehetővé tévő alaptörvényt. Megtehetik. De kapkodnak. Ötletelnek, közben nem marad idejük, energiájuk a hatások felmérésére, de mint látjuk egy egyszerű helyesírás-ellenőrzésre sem. És ez szomorú. Megint a minőség elé helyeződik a mennyiség, vagy esetünkben a gyorsaság. Dícséretes a tenni akarás, hisz sok évet elpazaroltunk a rendszerváltás óta eltelt időszak kormányainak töketlenkedései miatt. De nem kéne annyira kapkodni. Nem dől össze a világ, ha előtte leülnek a téma szakértőivel konzultálni, vagy átolvassák beterjesztés/elfogadás előtt, és akkor talán kevesebb marhaságot kellene utána kijavítani, és kevésbé válnának röhejessé. Mint most Schmitt Pál.

A munkatársai összedobták neki, de láthatóan se a készítők, se az Elnök Úr nem olvasták el a végeredményt. Hogy ez az igénytelen produktum személyének szól-e, vagy csak simán a készítőknek volt túl nagy falat, nem tudhatjuk. Viszont legalább gyorsak voltak. Mint amikor a "törvénykezés motorja" berohangál a Parlamentbe aláírni. A gyorsaság jó dolog a vívásban, de az államfői poszt megkívánna némi méltóságot is. Egy első füttyentésre ugró köztársasági elnök erősen rombolja a tisztség maradék tekintélyét. Márpedig nem ártana végre a kvázi kifogástalan államfő. Eddig nem nagyon akadt ilyen. Göncz Árpádot, Árpi bácsit mindenki szerette, Mádl Ferenctől mindenki megijedt, Sólyom Lászlónak a protokoll nem volt az erőssége, Schmitt Pál pedig kicsit túlpörgött. Rendben, hogy a "főnök" keze alá dolgozik, de legalább a látszatra adjon kicsit többet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoxigenblog.blog.hu/api/trackback/id/tr912447384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.11.25. 21:41:45

Schmitt Pál Zeuszt említené az Alkotmányban

Több helyről törölték a köztársasági elnök, valódi gondolatainak vélt, és a nevében fogalmazott, a parlament alkotmány-előkészítő bizottságának elküldött javaslatcsomagját, amely szerint jövő tavasszal a bibliai SátánIstent és az ízlésterror diktátor kereszténységet be kellene venni az alkotmányba. Az ok egyszerű és érthető. Banális adminisztratív eljárási hiba és félreértés történt.

vilagnezet.blog.hu/2010/11/14/schmitt_pal_zeuszt_emlitene_az_alkotmanyban

yoros 2010.11.25. 21:42:21

A kösz társ sas ági ellnökk hejjesirássa asztatat mutattya hogy annak idejjén el méjjűtt a zirodalom és nyelftann orák relytellmejibe. Ijjen ember kel nekkünk!?!
süti beállítások módosítása